Tuesday, 5 June 2012

Jom Design Kad Raya!!!

 

 

 

 

Jom Design Kad Raya!!!

Raya dah nak dekat..Puasa belum habis..Kuih belum siap.Macam mana nak raya macam ni baju raya tak beli lagi..Apa nak jadi ni..hehe..Melalut lebih-lebih la pulak. Jom ke topik asal..Macam mana nak design kad kawin raya anda sendiri.Kad raya kalau dalam dunia IT ni kita panggil kad raya elektrik elektronik.
Nak design kad raya tak anak-anak???Jom kita belajar sekarang ye..Tutorialnya bukan di sini..Tapi di sini dan sini. Belajaq buat kad raya dengan Cik Luvleey ok..Saya pun dok belajaq jugak..Bukan keluaq dari perut terus pandai.:-D. Tengok kad raya atas dengan bawah ni. Tapi jangan komplen cakap hodoh k.:-D

Anda boleh tukar gambar nak letak gambar sendiri ke, nak tulis macam-macam ikut kreativiti sendiri pun boleh. Tapi yang penting kena ada software photoshop na..Nak software photoshop boleh mai tengok sini.
Guna yang Actions Script tu senang. Kalau tak tau nak guna macam mana boleh tanya. Senang sangat-sangat aih..Nak belajaq guna photoshop boleh singgah sini.
Kalau yang tak pandai nak guna photoshop tu boleh buat kad raya secara online melalui website di bawah:
klgreetings.com
ecards.mi.com.my
101egreetings.com

Sebelum tu saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kalau ada salah dan silap. Walaupun belum raya lagi tapi saja nak wish awal-awal supaya tak terlupa.:-D

Hadiah percuma di sini

Sumber http://www.zuarxpdc.com/2010/09/jom-design-kad-raya.html#ixzz1wuCM9mSO

No comments:

Post a Comment

Post a Comment